Faktor-faktor yang mempengaruhi penguasaan sains dalam kalangan murid Sekolah Rendah Kebangsaan - Ang, Y. K.; Lee, M. F. (2021)
Sains merupakan satu mata pelajaran yang mengkaji secara sistematik berkenaan alam semula jadi dan juga bagaimana alam semula jadi ini memberi kesan kepada kita dan persekitaran.