Inovasi Pengajaran Reflektif Bidang Sains dan Kejuruteraan - Hanipah , Hussin; Nor Hasniza , Ibrahim; Rabiatul Adawiah, Ab. Aziz; Siti Balqish , Ab. Aziz (UTeM, 2010)
Buku ini memperkenalkan strategi pemikiran reflektif dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Pendekatan pemikiran reflektif adalah sebahagian daripada keperluan PBL. Teknik pemikiran reflektif ini adalah bertepatan dengan pendekatan kurikulum OBE. Bab 1 menerangkan strategi pemikiran reflektif bidang sains dan kejuruteraan. Bab 2 akan membantu pensyarah serta pelajar untuk menjadi penyelidik dan pengamal refleksi. Bab 3 pula akan memaparkan penulisan refleksi ke atas tokoh sains dan kejuruteraan. Bab 4 adalah Keberkesanan pengajaran dan pembelajaran bidang sains dan kejuruteran.