Rekabentuk dan Teknologi (RBT) mudah bersama micro:bit - Raja Ikram, Raja Rina; Ting, Wei Wei; Mohamad, Siti Nurul Mahfuzah (Penerbit UTeM Press, 2025)
Buku ini adalah panduan praktikal untuk mempelajari konsep reka bentuk dan teknologi menggunakan micro:bit, khususnya bagi pelajar Tahun 5 mengikut Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP). Dengan langkah demi langkah yang terperinci, buku ini memperkasakan pelajar dan guru dalam memahami asas pengaturcaraan serta aplikasi teknologi. Cabaran terbesar dalam pengajaran RBT ialah menyediakan pendekatan yang menarik dan mudah difahami. Buku ini menyelesaikan masalah tersebut dengan menyediakan projek-projek amali yang menggabungkan teori dengan aplikasi praktikal, menjadikan pembelajaran lebih seronok dan interaktif. Buku ini dilengkapi dengan panduan terperinci, ilustrasi menarik, dan kod aturcara contoh yang boleh terus digunakan, buku ini sesuai untuk guru dan pelajar. Kandungannya menyokong inovasi dalam pendidikan RBT dengan memupuk kreativiti dan daya cipta pelajar.