Matematik: program khas integrasi masalah pembelajaran spesifik disleksia : tahap 1,tahun 1,2 dan 3 - Bakar, Norasiken; Yahya, Faridah Hanim (Penerbit Universiti Teknikal Malaysia Melaka, 2014)
Buku “Program Khas Integrasi Masalah Pembelajaran Spesifik Disleksia: Matematik Kurikulum Standard Sekolah Rendah Tahap 1” ini amat penting dalam usaha meningkatkan kualiti pendidikan di Malaysia terutama kepada pelajar disleksia. Buku ini adalah hasil dari penemuan penyelidikan bagi membantu dan memudahkan proses pembelajaran pelajar disleksia. Penyelidik berjaya menemukan kaedah dan proses pembelajaran yang lebih mudah kepada murid disleksia. Justeru itu, ilmu dapat disampaikan kepada mereka dengan lebih berkesan, agar tidak ketinggalan dan mampu bersaing dengan rakan-rakan dalam arus perdana persekolahan. Kanak-kanak disleksia ialah anak-anak yang berpotensi untuk pergi jauh jika mereka dibekalkan dengan ilmu yang cukup melalui kaedah yang bersesuaian.