Bersama Membangunkan KUTKM - Ab Ghani, Mohd Ruddin (Jabatan Penerbit, Kolej Universiti Teknikal Kebangsaan Malaysia, 2004)
Majlis Perutusan Rektor ini akan menjadi satu majlis penting universiti yang akan dianjurkan pada setiap awal tahun. Melalui majlis ini pencapaian terkini universiti akan dinilai secara objektif serta aspirasi kepimpinannya akan dikongsi secara bersama dengan setiap ahli universiti.