Analisis Laporan Kerosakan di Kolej Kediaman - Sayed Kushairi, Sayed Nordin; Al Amin, Mohamed Sultan; Mohd Said, Shahrom; Wan Daud, Wan Mohd Bukhari; Mohd Shahrizan, Othman (2014)
Selain daripada keselesaan di bilik kuliah, kemudahan di tempat tinggal pelajar juga perlu dititikberatkan supaya berada dalam keadaan yang baik. Ini amat penting bagi menjamin persekitaran yang selesa sepanjang pengajian mereka di universiti. Jadi, kajian ini adalah untuk menganalis kerosakan yang dilaporkan sepanjang tahun 2012 dan tahun 2013. Hasil perbandingan dan indeks yang dikira, terdapat pengurangan laporan kerosakan pada tahun 2013. Ini adalah rentetan penyelenggaraan berkala yang dilakukan oleh pihak kolej kediaman bagi menjamin kemudahan yang disediakan berada dalam keadaan yang baik.