Asas dan Konsep Pengukuran - Mohd Annuar, Khalil Azha; Yahaya, Muhammad Sharil; Che Hasan, Mohd Hanif; Ibrahim, Zulkifli; Mohamad, Syahrul Hisham; Mohd Ab Halim, Mohd Firdaus (Penerbit Universiti Teknikal Malaysia Melaka, 2012)
Modul asas dan konsep pengukuran disediakan bertujuan bagi membantu para pelajar dalam matapelajaran BTKG 1323 (pengukuran). Matapelajaran ini merupakan matapelajaran teras kursus yang perlu diambil oleh semua pelajar di bawah program sarjana muda teknologi kejurutraan elektrik degan kepujian