Biografi Mubarak Melaka: Tan Sri Datuk Wira Hj. Abdul Razak Hj. Alias Pemimpin Yang Enggan Bersara - Robani, Anidah (Penerbit Universiti Teknikal Malaysia Melaka, 2008)
Biografi ini mengisahkan latar kehidupan dan jatuh bangun tokoh politik tersohor di Melaka dan Malaysia. Penglibatan dan sumbangan beliau dalam politik dan peradaban Melayu (Adat Perpatih Naning) perlu boleh menjadi contoh terbaik kepada generasi muda hari ini.