Implementation Of Various Types Of Fuzzy Controls On A Mobile Robot Using Sonar Sensors [QA9.64. N438 2008 f rb]. - Neoh, Hock Seng (2008)

(untitled)
Dalam penyelidikan ini, sebuah robot bergerak telah digunakan untuk mengimplementasikan kawalan fuzzy jenis ‘Non-Singleton Type-2’ untuk kawalan pergerakan pengemudian dan tepian dinding dengan bantuan penderia sonar.