From Classical To Fusion : Changes In Hindustani Sitar Music In Malaysia As Exemplified In The Works Of Orm Maheswaran And Samuel J. Dass [M142.S5 P918 2008 f rb]. - Manoharan, Pravina (2008)
Raag and Taal merupakan unsur-unsur asas dalam persembahan muzik Hindustani. Pada zaman kini, walaupun sebuah persembahan Sitar mengekalkan kebanyakkan daripada bentuk-bentuk dan cara permainan yang asal, pemuzik-pemuzik tempatan seperti Samuel J. Dass telah mula mengeksperimentasi dengan idia-idia baru.