Drug Abuse And Dependence Among Adolescents In Malaysia. - Navaratnam, Profesor Madya (Dr.) V.; Foong, Dr. , Kin; Hoo, S.K. (Pusat Penyelidikan Dadah dan Ubat-Ubatan Universiti Sains Malaysia, 1990)
Laporan ini menunjukkan hasil kajian daripada penganalisaan data yang telah dikumpul oleh Sistem Kawalan Penyalahgunaan Dadah Kebangsaan (SKPDK) mengenai penyalahguna dadah golongan muda, dalam lingkungan umur 21 tahun dan ke bawah, di antara tahun 1978 sehingga tahun 1987. Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji mengenai masalah penyalahguna dadah yang berada dalam lingkungan umur 21 tahun dan ke bawah.