Rekabentuk Dan Fabrikasi ISFET Berasaskan Silikon Sebagai Penderia Ph [TK7871.95. R893 2007 f rb]. - Abd Rani, Rozina (2007)

(untitled)
Penyelidikan untuk menghasilkan penderia pH dengan menggunakan pendekatan Transistor Kesan Medan – sensitif terhadap ion (ISFET) telah dilakukan. ISFET mempunyai potensi yang baik untuk diimplimentasikan dalam bidang perubatan dan juga pertanian.