Pengekstrakan Alga Gracilaria Changii, Pencirian Aktiviti Antioksisan, Antikanser Dan Antimikrob Serta Potensi Sebagai Agen Antikandida [RM262. S252 2007 f rb]. - Sasidharan, Sreenivasan (2007)
Penyelidikan ini telah dijalankan untuk mengkaji kesan aktiviti antimikrob, antioksidan dan antikanser serta melihat keberkesanan ekstrak Gracilaria changii sebagai agen rawatan ke atas mencit yang diaruhkan penyakit.