Intrusion Alert Quality Framework For Security False Alert Reduction [TH9737. N162 2007 f rb]. - Abu Bakar, Najwa (2007)
Tesis ini mengkaji rekabentuk dan perlaksanaan rangka-kerja yang mempersiapkan amaran-amaran keselamatan dengan metrik-metrik yang disahkan, memperkayakan amaran-amaran keselamatan dengan metrik-metrik tersebut dan akhirnya, menyeragamkan amaran-amaran tersebut dengan satu format yang dipersetujui agar sesuai digunakan oleh prosedur-prosedur penganalisaan amaran di peringkat tinggi.