Fabrikasi Hidroksiapatit Tumpat Melalui Kaedah Penekanan Isostatik Sejuk (Cip) Dan Penekanan Isostatik Panas (Hip) [RD755.65. Y95 2008 f rb]. - Yusof, Yushamdan (2008)
Dua kaedah penekanan isostatik telah digunakan dalam penyelidikan ini bagi menghasilkan jasad hidroksiapatit (HA) tumpat, iaitu penekanan isostatik sejuk (CIP) dan penekanan isostatik panas (HIP).