Reactive Extraction Of Sugars From Oil Palm Empty Fruit Bunch Hydrolysate Using Naphthalene-2-Boronic Acid. - Abdul Aziz, Hanida (2007)

(untitled)
Tandan kosong (EFB) kelapa sawit adalah salah satu bahan buangan utama yang dihasilkan oleh kilang minyak sawit. Ia merupakan satu bahan buangan yang murah, terdapat dibanyak tempat dan boleh diperbaharui.