Economic, Social And Clinical Evaluations Of Diabetes Self Management Program At Universiti Sains Malaysia Health Center : Comparison Between Structured And Less Structured Educational Programs [RC660. H126 2008 f rb]. - Al-Haddad, Mahmoud Sa'di Mohammad (2008)
Kes-kes penyakit diabetes mellitus (DM) di dunia meningkat dengan banyaknya masa kini. Tambahan lagi, banyak komplikasi yang serius boleh berlaku akibat penyakit DM dan ini boleh memberi kesan negatif ke atas kualiti hidup individu serta meningkatkan beban ekonomi negara.