Bilirubin-uridine diphosphate glucuronosyltransferase (UGT1A1) gene mutations among newborn babies in the Malay population in Kelantan with hyperbilirubinaemia [RJ276. S961 2005 f rb]. - Yusoff, Surini (2005)
Sindrom Gilbert berpunca daripada keabnormalan pada gen uridine diphosphate-glucuronosyltransferase 1A1 (UGT1A1) yang disebabkan oleh mutasi.