Quality Of Service Enabled Cross-Layer Multicast Framework For Mobile Ad Hoc Networks. - Mohammed Saghir, Mohammed (2008)

(untitled)
Rangkaian ad hoc bergerak merupakan suatu rangkaian tanpa wayar yang boleh dibentuk secara bebas, dinamik serta disusunatur dan ditadbir dalam bentuk topologi rangkaian sementara dan arbitrari.