Fungsi Analisis Dengan Bahagian Nyata Positif Dan Subkelas Fungsi Univalen. - M. Ali, Rosihan (2003)

(untitled)
Beberapa kelas penting fungsi univalen ƒ pada cakera unit U = {z :| z I< I} dapat diterbitkan oleh zƒ(z)/ ƒ(z) supaya terletak di dalam satu rantau yang diberi pada satah sebelah kanan. Di antara kelas tersebut ialah kelas BK(α) yang terdiri daripada fungsi bak-bintang kuat peringkat α dan kelas BP(p) yang mengandungi fungsi bak-bintang parabolik peringkat p. Kedua-d~a kelas ini berkait rapat dengan kelas P yang terdiri daripada fungsi analisis ternormalkan pada U dengan bahagian nyata positif.