Optimum Slice Reduction Algorithm For Fast Surface Reconstruction From Contour slices [QA571. T164 2007 f rb]. - Tang, Sze Ling (2007)
Tesis ini memfokus kepada pembinaan semula permukaan daripada siri hirisan kontur, dengan tujuan mempercepatkan proses pembinaan semula di samping mengekalkan kualiti output pada tahap yang boleh diterima. Teknik yang dicadangkan dalam tesis ini memproses hirisan-hirisan kontur sebelum pembinaan semula permukaan.