Mathematical Model Of Combat Aircraft Sizing & Performance Optimization [TL671.2. P276 2007 f rb]. - Rajendran, Parvathy (2007)
Tesis ini menerangkan tentang permodelan matematik anggaran berat, prestasi dan pengoptimuman rekabentuk jet pejuang pada tahap konsep awal berasaskan pelbagai kaedah. Model ini dihasilkan khas bagi merekabentuk kapal terbang berinjin kembar yang supersonik untuk operasi “hi-lo-hi”.