Faktor Anteseden Pengupayaan Psikologikal Dan Pengaruhnya Terhadap Perlakuan Inovatif Dan Komitmen Afektif Pensyarah [BF619. A995 2007 f rb]. - Abd Ghani, Nik Azida (2007)
Kajian berbentuk ex-post facto ini bertujuan untuk mengkaji hubungan antara faktor anteseden (kepercayaan, akses terhadap maklumat, sokongan organisasi,sumber serta peluang belajar dan membangun) dengan pengupayaan psikologikal dan mengenal pasti pengaruh pengupayaan psikologikal terhadap perlakuan inovatif dan komitmen afektif pensyarah.