Effects Of Ownership Structure, Motives And Premiums Paid On Bidding Firms' Performance [HD2746.55.M2 S698 2007 f rb]. - Song, Saw Imm (2007)
Secara umumnya literatur mengenai pengambilan korporat menyimpulkan bahawa pembida rugi atau tidak untung di sekitar pengumuman pengambilalihan. Walaupun begitu, statistik telah menunjukkan bahawa pengambilan korporat masih menjadi suatu strategi yang popular oleh firma-firma untuk pertumbuhan.