Effect Of Rifampicin And Omeprazole In Combination With Chloroquine On Chloroquine Resistant Plasmodia In Vitro And In Vivo [RM666.C5215 L9 2007 f rb]. - Low, Jen Hou (2007)
Kekebalan terhadap chloroquine telah mengakibatkan peningkatan kematian dan morbiditi daripada penyakit malaria P. falciparum. Ketiadaan vaksin yang berkesan mengakibatkan terapi malaria bergantung pada kombinasi ubat alternatif seperti Mefloquine dan Artesunate dan tahap kekebalan terhadap ubat-ubat alternatif tersebut kerap meningkat.