Distribution, Abundance And Biomass Of Phytoplankton In The Southern Part Of Caspian Sea (In Iranian Waters) [QK933. A398 2007 f rb]. - Khenari, Ali Ganjian (2007)
Kajian penyebaran bermusim fitoplankton dan parameter fiziko-kimia di Lautan Caspian telah dijalankan di 6 transek, 26 stesen pada kedalaman 0 meter (permukaan), 5, 10, 20, 50 dan 100 meter. Sejumlah 260 sampel fitoplankton telah dikumpulkan daripada strata kolum air semasa persampelan di sepanjang pesisir pantai (bahagian selatan) Lautan Caspian.