A Study On The Characteristics Of Chitosan As An Immobilization Matrix For Biosensors [QP702.C5 A581 2007 f rb ]. - Ang, Lee Fung (2007)
Dua jenis kitosan (FCHIT dan SCHIT) telah diselidik sebagai matriks immobilisasi bagi pembuatan biosensor glukosa. Kelikatan-purata berat molekul bagi FCHIT and SCHIT telah ditentukan iaitu 981.80 kD dan 398.61 kD masing-masing.