Kesan Pembelajaran Konstruktivisme Berasaskan Laman Web Di Kalangan pelajar-Fizik Universiti Sains Malaysia. - Samsudin, Diane S.; Atan, Hanafi; Saw, Kim Guan; M Jafri, Mohd Zubir; Lim, Koon Ong; M Idrus, Rozhan (2003)
Artikel ini melaporkan tentang pembangunan laman Web mengikut teori konstruktivisme yang berdasarkan model .- Black & McClintock untuk kursus Fizik pra siswazah di Universiti Sains Malaysia (USM) dan juga kajian persepsi terhadap proses pembelajaran yang berlaku setelah pelajar dikenakan rawatan menggunakan laman Web yang dibina.