Sistem Pembekalan Dan Pengagihan Perumahan Kos Rendah Diu Sarawak, Satu Penilaian. Kajian Kes : Bandaraya Kuching - Masron, Tarmiji (1998)
Kajian ini mempunyai 2 tujuan utama iaitu, i) Menilai sejauh manakah tugas dan peranan pentadbir, agensi-agensi kerajaan dan swasta dalam perlaksanaan program perumahan. ii) Menilai sistem yang sedia ada sama ada ianya berfungsi atau tidak, terutama dari segi pembekalan dan proses pengagihan rumah-rumah awam kos rendah kepada golongan sasaran di Kuching.