Tinjauan Perancangan Perumahan Ala Kampung : Suatu Analisis Perancangan Projek Kemajuan Pembangunan Kerajaan - Hasbullah, Mohd. Amran (1998)
desertasi ini bertujuan untuk menilai impak perumahan ala kampung yang ditaja oleh kerajaan sebagai suatu analisis perumahan serta pengajarannya terhadap perumahan kampung selaras dengan perkembangan negara dan rakyatnya yang mengutamakan keselesaan dan kesempurnaan.