Analisa Kritikal Pertumbuhan Kontraktor Bumiputera Di Pulau Pinang - Hj Jaafar @ Mustapha, Mastura (1995)
Bahagian kajian pula melihat kepada situasi sebenar kontraktor Bumiputera di Pulau Pinang. Analisa yang meliputi golongan kontraktor Bumiputera, pemaju swasta, agensi kerajaan serta agensi-agensi am melihat kepada skop pertumbuhan ( strategi, cabaran, peluang dan masalah) masa kini dan hadapan terhadap firma kontraktor Bumiputera.