Masalah guna tenaga generasi kedua Felda di Sungai Kiah - Din, Abdul Rahman (Universiti sains malaysia, 1982)
Rancangan Tanah Persekutuan (FELD'') yang ditubuhkan dengan tujuan menirigkatkan taraf sosio-ekonomi peneroka telah berjaya berbuat demikian bcrdasnrkan kepada hasil pertanisn yang telah dikeluarkan. Begitu juga rancangan tanaman getah FELDA Sungai Klah yang dibuka pada tahun 1962 dengan peneroka seramai 566 orang.