Perbandingan Sintaksis Nahu Melayu Mutakhir Dengan Linguistik Am Untuk Guru Bahasa Malaysia Dan Hubungannya Dengan Kurikulum Bahasa Melayu KBSM - Mohd Dosa, Ahmad (Universiti Sains Malaysia, 1994)
Latihan_ Ilmiah ini merupakan satu kajian perbandingan di dalam bidang sintaksis yang terdapat di dalam buku Nahu Melayu Mutakhir karya Asmah Hj Omar (1980) dan buku Linguistik Am untuk Guru Bahasa Malaysia karya Abdullah Hassan (1980).