Imej wanita dalam Her World dan Wanita : satu analisis kandungan perbandingan - Lai, Suat Yan (Universiti Sains Malaysia, 1991)
Menganalisis kesan perbezaan budaya akibat audien sasaran terutamanya akibat dari etnik, lokasi dan kumpulan pendapatan peribadi yang berlainan terhadap liputan yang dikaitkan dengan wanita, isu yang dikemukakan dan imej wanita yang dipaparkan. Pengkaji akan menguji hipotesis bahawa majalah Her World lebih memaparkan wanita dalam bidang yang luas selain dari dalam bidang tradisi wanita yang merangkumi kecantikan, fesyen dan lingkungan rumahtangga serta lebih membangkitkan isu-isu semasa wanita berbanding dengan Wanita.