Satu Analisis Tentang Ciri-Ciri Pembaca Akhbar-Akhbar Tamil Di Malaysia Satu Tinjauan Sampel Pembaca Di Negeri Kedah Dan Pulau Pinang - Chandrasekaran, V. (Universiti Sains Malaysia, 1988)
Latihan IImiah ini merupakan satu kajian mengenai pembaca-pembaca akhbar TamiI di kawasan bandar dan Iuar bandar. Di daIam kajian ini tabiat pembaca akhbar-akhbar TamiI di ukur untuk mengetahui tanggapan pembaca-pembaca akhbar Tamil terhadap kategori-kategori cerita yag di baca di daIam akhbar TamiI . DaIam pada ini kajian ini juga adaIah untuk meninjau perhubungan antara sifat-sifat demografi pembaca (seperti jantina , umur , taraf pendidikan, pekerjaan dan pendasatan) dengan tabiat membaca akhbar-akhbar Tamil. DaIam kajian ini sebanyak lapan bab teIah di tentukan. Tiap-tiap bab membincangkan tentang aspek-aspek tertentu yang berkaitan dengan kajian ini Di daIam bab I , pengkaji menerangkan rnengenai peranan akhbar secara umum tajuk kajian, objektif kajian dan hepotesis kajian.