Simbol Dalam Puisi Kassim Ahmad - Busu, Fatimah (Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan, 1975)
Kajian singkat mengenai Simbol dalam puisi Kassim Ahmad ini adalah untuk memenuhi satu kertas dalam Kursus Kesusastraan di Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan HLP 311, Academic Exercise. Kertas ini salah satu kertas yang disediakan begi Sidang Akedemik 1974/75. Dalam menyempurnakan kajian ini saya amat berterimakasih kepada Encik Shahnon Ahmad yang menjadi 'supervisor' kertas ini. Beliau banyak sekali membantu saya dengan galakan, nasihat, tunjuk ajar dan bimbingan yang manafaat den bersungguh-sungguh. Belieu banyak meminjamkan buku-buku teks, majalah, makalah, nota-nota dan sebagainya, yang menjadi pertolongan yang amat bernilai kepada saya.