Computational Studies On Muoniated Acetophenones - Mohamad Rosli, Nur Aisyah (2020)
Tesis Ini Melaporkan Keputusan Siasatan Teori Tapak Hentian Muonium Yang (Mu) Ditambah Dalam Sistem Asetofenon Dengan Penukar Ganti (Ch3, F, Cl) Yang Berbeza, Serta Interaksi Hiperhalus Pada Muonium. Selain Itu, Kajian Ini Juga Bertujuan Untuk Memahami Struktur Elektronik Sistem Termuonat. Kajian Ini Juga Dapat Memberikan Pengetahuan Yang Lebih Mendalam Mengenai Sifat-Sifat Struktur Dan Elektronik Sistem Sasaran Dan Dengan Itu Melengkapkan Penemuan Dari Eksperimen Muon Spin Rotation/ Relaxation/ Resonance (Μsr). Sepuluh Sebatian Terdiri Daripada Satu Asetofenon Tulen Dan Sembilan Asetofenon Yang Digantikan Dengan Tiga Penukar Ganti Yang Berbeza (Ch3, F, Cl) Pada Kedudukan Orto, Meta, Para. Pengiraan Teori Ketumpatan Fungsian Dilakukan Menggunakan Fungsi Becke, 3-Parameter , Lee, Yang Dan Parr (B3lyp) Ditambah Dengan Fungsi Polarisasi Dan Fungsi Resapan Set Asas 6- 311++G(D,P), Untuk Melaksanakan Pengoptimuman Geometri Untuk Mendapatkan