Peranan Agensi-Agensi Awam Dalam Pembanggunan Pertanian Khasnya Peranan Sayur-Sayuran. Suatu Kes Studi Di Kawasan Tangkak Negeri Johor - Ng, Hoon Bue
Kawasan Tangkak merupakan sebuah kawasan yang penting dalam perusahaan penanaman sayur-sayuran di Malaysia. Faktor-faktor alam sekitar fizikal yang baik telah menjayakan kegiatan tanaman sayur—sayuran itu. Selain daripada faktor-faktor alam sekitar fizikal, agensi—agensi awam seperti FAMA, Jabatan Pertanian di Tangkak dan Pertubuhan Koperasi Peladang juga memainkan peranan yang penting dalam pembangunan pertanian.