Satu Kajian Tentang Bias Akhbar Di Malaysia Dalam Mengujudkan Arah Politik Khasnya Politik Kepartian. - Ariffin, Ahmad Azmi (Universiti Sains Malaysia, 1983)
Kajian adalah mengkaji akhbar NewStraitsTimes, The Star dan Utusan Malaysia antara Julai – Disember 1882dan juga pemilihan bulan April 1982