Pembelajaran Matematik Di Luar Bilik Darjah Dan Penggunanaan Seni Warisan Dikir Barat. - Hasan, Husna; Shariff, Salmiza; Adnan, Noor Idiana (2005)
Matematik dianggap suatu mata pelajaran yang sukar. Kebiasaannya pembelajaran dijalankan secara formal di dalam bilik darjah yang kadangkala membosankan bagi sesetengah kanak-kanak terutamanya golongan yang kurang berminat.