Gerakan Ahli Sunnah Di Perlis: Satu Kajian Tentang Kaum Muda (1927 – 1970) - Abdullah, Abd Rahman (Universiti Sains Malaysia, 1980)
Kajian ini sebenarnya lebih memusatkan perhatian kepada gerakan pembaruan dalam zaman transisinya, iaitu sejak tahun-tahun 1920an. Dan kawasan yang dipilih untuk dikaji ialah negeri Perlis. Ada beberapa sebab kenapa negeri Perlis dijadikan kajian.