Kajian Hasil Pemecahan Minyak Kelapa Sawit Dan Asid-Asid Lemak Dengan Menggunakan Pelbagai Jenis Mangkin - Chua, Ser Keem (Universiti Sains Malaysia, 1992)
Projek ini dijalankan untuk memecahkan minyak kelapa sawit olein secara bermangkin kepada pecahan hidrokarbon linear, siklik dan aromatik. Mangkin-mangkin yang digunakan dalam pengajian ialah zeolit NaY, zeolit penukaran kation seperti NH4(, Cu ,Ca , Mg dan Fe , mangkin-mangkin Ce02 /Al 2o3 , Ceo2/cao, La2o3/cao dan La 2o3;AI 2o3 yang telah dikalsinkan selama 5jam pada suhu 500°C.