Malay Women In Tertiary Education : Trends Of Change In Female Role Ideology - Narli, A. Nilufer (1986)
Kajian ke atas 150 pelajar wanita Melayu yang menuntut di tahun akhir di universiti ini adalah satu analisa mengenai aliran-aliran perkaitannya perubahan dalam ideologi peranan wanita dengan faktor-faktor eoeialisaai yang dan utama. Terutamanya, ini termasuklah pendedahan kepada jenis ideologi Ialam yang disebarkan melalui pergerakan dakwah dan ideologi yang terlindung dalam dasar-daear pembangunan nasional aelalui perlaksanaan Dasar Ekonoai Baru, dan perluasan pendidlkan tinggi bagi wanita dari semua kumpulan etnik dan kelas.