Development and characterization of oil palm empty fruit bunch/jute fibres reinforced epoxy hybrid composites. - Jawaid, Mohammad (2011)
Kajian ini berkaitan dengan penghasilan komposit hibrid dan komposit hibrid teranyam menggunakan kaedah ‘hand lay-up’. Dalam kombinasi kajian yang unik ini, gentian tandan kosong kelapa sawit (TKKS) dan jut mempunyai perbezaan penting dalam sifat mekanikal dan fizikal telah digunakan sebagai penguat dalam matriks epoksi.