Synthesis of TiO2 nanotube arrays and preparation of agar based gel polymer electrolyte for dye-sensitized solar cell. - Koh, Jeremy Chee Hao (2011)
Dalam kajian ini, katod-udara digunakan untuk menghasilkan tiubnano TiO2. Kesan pH dan voltan dalam pengubahsuaian morfologi tiubnano TiO2 telah dikaji. Tambahan pula, kestabilan katod udara dalam pelbagai keadaan penganodan juga dikaji buat pertama kalinya.