Performance of total renewable energy fueled diesel generator using producer gas and palm oil. - Ahmad, Muhammad Iqbal (2011)
Era ini, dunia menuju ke arah pengunaan tenaga hijau yang mempromosikan penggunaan tenaga kitar semula. Ini adalah disebabkan kekurangan sumber tenaga dan pencemaran alam yang semakin buruk dimana telah menonjolkan tenaga biojisim sebagai satu alternatif.