Ucapan oleh Y.A.B. Ketua Menteri Pulau Pinang Dr. Lim Chong Eu di Upacara Pembukaan Anikarama Hari Kebangsaan Rumah Pangsa Padang Tembak pada hari Sabtu 1hb Oktober 1977 di Blok A Rumah Pangsa Padang Tembak jam 7.00 malam. - Lim, Chong Eu (1977)
Saya mengucapkan terima kasih kepada Pengerusi dan Ahli-Ahli Jawatankuasa Pengelola dan Yang Di Pertua Persatuan Penghuni-Penghuni Rumah Pangsa padang Tembak kerana sudi menjemput saya untuk meresmikan pembukaan Anikarama Hari Kebangsaan pada malam ini.