Pemikiran Dan Perjuangan Dakwah Hamka Dan M.Natsir : Kajian Terhadap Dakwah Kultural Dan Struktural - Abdullah, Abdullah (2011)
Penyelidikan tesis ini bertujuan mengkaji empat perkara, iaitu mengenal pasti pemikiran dakwah HAMKA dan M. Natsir; strategi perjuangan dakwah; pendekatan dakwah kultural dan struktural serta konsep untuk kejayaan dakwah masa depan. Kajian ini menggunakan pendekatan sejarah. Data dapatan akan dianalisis dengan menggunakan analisis isi.