The objectives and performance measures of Islamic Banking based on Maqasid Al-Shari‟Ah framework. - Mohammed, Mustafa Omar (2011)
Seketika pertumbuhan perbankan Islam mencapai tahap yang memberangsangkan, kajian-kajian mengenai prestasi perbankan Islam menunjukkan bahawa bank-bank Islam masih ketinggalan dibelakang perbankan konvensional.