Performance characterization of robust header compression (ROHC) over satellite based unidirectional link (UDL). - Ang, Way Chuang (2011)
Tesis ini menilai penggunaan Pemampatan Teguh Kepala Paket (RObust Header Compression (ROHC)) untuk trafik Pengkapsulan Ringan Sehala (Unidirectional Lightweight Encapsulation (ULE)) dari segi prestasi rangkaian serta implementasi praktikal dan reka bentuk sistem pemampat and penyahmampat ROHC.